De online marketingstage van Joeri Joos

Na twee maanden stage te hebben gelopen bij een andere digital agency, was het moment aangebroken om twee maanden te vertoeven bij Kreatix. Met pijn in het hart nam ik afscheid van mijn vorige stageplaats Mia Interactive en met volle goesting begon ik aan mijn volgende avontuur.

Ik zal me even kort voorstellen. Mijn naam is Joeri Joos en ik zit in mijn laatste jaar Cross Media Management aan Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen. Tijdens deze opleiding leer je een ruime basis aan online marketing en sociale media: deze basis wou ik graag omzetten in concrete werkervaring. Vandaar mijn keuze voor Kreatix. Een jong digital agency dat zich in een flinke groei bevindt met een uitgebreid pakket aan diensten. De perfecte match om de verworven theorie in praktijk om te zetten.

 

Meteen op teambuilding

Kreatix is een jong, fris bedrijf dat graag samenwerkt met stagiairs. Op mijn eerste dag was ik niet de enige nieuwe stagiair. Arno, een KMO student van KDG, begon op dezelfde dag aan zijn stage. Wegens een tekort aan bureaustoelen mochten Arno en ik op ‘teambuilding’ naar IKEA om een nieuwe bureaustoel te gaan halen. Zo leerden we elkaar meteen beter kennen en begonnen we onze stage met een frisse start.

Het voelt allemaal vertrouwd aan

Doordat mijn stagementor -Oliver- één jaar ouder is dan ik, voelt het niet echt aan als een ‘baas-werknemer’-relatie. Natuurlijk geeft hij mij taken en moet ik luisteren naar wat hij zegt, maar ik heb niet het gevoel alsof hij echt mijn baas is.

Ik zie Oliver eerder als een vriend die mij goede raad geeft en mij helpt in mijn ontwikkeling tot een betere marketeer.

Het voelt daarom heel vertrouwd aan om hier stage te lopen omdat de leeftijdskloof zo klein is.

De andere stagiairs zijn ook allemaal van ongeveer dezelfde leeftijd, dus ik kom enorm goed met hen overeen. Omdat onze interesses dicht bij elkaar liggen, kunnen we tijdens de middagpauze gezellig babbelen en lachen met elkaar. De sfeer zit hier goed waardoor het aangenaam werken is op kantoor.

Veel verantwoordelijkheid en zelfstandigheid

De 4e dag van mijn stage vertrok Oliver voor drie weken naar Nieuw-Zeeland. Ik stond er dus even ‘alleen’ voor. Door een tijdsverschil van +- 10u was het dus niet altijd eenvoudig om real-time te communiceren. De belangrijkste zaken werden dus op mail gezet en de kleine zaken konden via Facebook gecommuniceerd worden.

Omdat Oliver niet aanwezig was, had ik wel wat verantwoordelijk gekregen. Ik mocht bijvoorbeeld verschillende AdWords-campagnes aanpassen en optimaliseren zonder dat alles eerst nagekeken werd. Ook mocht ik een newsletter voor Jong Ondernemerschap ontwerpen en aanmaken in Mailchimp. Oliver gaf de aanzet en ik mocht verfijnen en heel de campagne opzetten. Hij gaf mij het vertrouwen waardoor ik zelfstandig aan de slag kon gaan. Doordat Oliver drie weken niet aanwezig was, verbeterde mijn zelfstandigheid. Zelf problemen oplossen en de beste manieren zoeken om iets te verwezenlijken.

Meer dan gewoon een stagiair

Bij Kreatix ben je niet de zoveelste stagiair of gratis werkkracht. Je maakt meteen deel uit van het team. Je krijgt een uitgebreid takenpakket waarmee je verschillende skills verbetert. De 2e dag mocht ik meteen actief deelnemen aan een meeting, ik maakte een analyse over de website en mocht mijn bevindingen rechtstreeks delen met de klant. Het vertrouwen dat ik krijg van Oliver is groot waardoor ik me gewaardeerd voel. Ik ben dus zeer tevreden dat ik gekozen heb voor Kreatix als stagebedrijf en heb nog geen minuut spijt gehad.

Ben je zelf nog opzoek naar een stageplaats? Dan is Kreatix DE geknipte plek!

 

Kennisbank

Nieuwsbriefkreatix logo footer

Kreatix is een resultaatgericht marketingbureau met een focus op conversie en meer omzet. Wij bouwen sinds 2014 responsieve websites in Wordpress en verzorgen online marketing.

Onze nieuwtjes volgen?

Snel connecteren?

Bedrijfsinformatie

  • Duwijckstraat 17, 2500 Lier, Belgie
  • +32 472 49 37 37
  • info@kreatix.be
  • BE 0563.872.084
Google Partner Badge Kreatix
hubsport academy oliver op de beeck kreatix

© 2018 - Kreatix BVBA - Alle rechten voorbehouden - Privacy policy - Algemene voorwaarden