Mijn stage bij Kreatix

Ik ben Jens, een student Interactive Multimedia Design aan de Thomas More Hogeschool in Mechelen. Ik studeer er het keuzetraject development, maar hou ook van design. 

Na enkele stagebedrijven gecontacteerd te hebben, kreeg ik meteen antwoord van Kreatix. Ik kwam op gesprek en was onmiddellijk overtuigd. Kreatix is een klein, jong en flexibel bedrijf, waar ik me al snel thuis voelde. De papieren werden ondertekend en enkele maanden later was het dan zover.

360°- Verhaal

Op 25 september kon mijn stage van 3 maanden van start gaan. Ik werd warm ontvangen door Oliver & William. Na een babbeltje kreeg ik enkele opdrachten voorgeschoteld en was mijn stage officieel begonnen.

Wat mij vooral aanspreekt bij Kreatix is het 360°- verhaal dat zij aanbieden aan hun klanten. Zo verzorgen zij alles: het design, development, SEO en de marketing van hun klanten. Dit zorgt voor verscheidenheid in hun opdrachten, waardoor ik ook aan allerlei soorten projecten mag werken.

Part of the team

Toen ik hier nog maar net was, stond ik al meteen in direct contact met één van hun klanten. Zo was ik voor de klant het rechtstreekse aanspreekpunt en mocht ik zelf beslissingen maken. Een hele verantwoordelijkheid voor iemand die hier toen nog maar voor de tweede week stage deed, vind ik. Geen saaie en onbelangrijke projecten, wél bestaande websites een andere look geven zonder dat ze op je vingers staan te zien. Ik werkte ook aan enkele stickers en visitekaartjes voor klanten en maakte dan ook aanpassingen na feedback. Ik heb ook twee fall-back projecten gekregen waar ik gedurende de stage aan kon werken wanneer het even minder druk was. Het ene is een social media tool voor bedrijven, waarmee ze een datarapport kunnen genereren met al de belangrijke data van een bepaalde periode. Het andere is een Lorem Ipsum generator, maar dan Kreatix-gerelateerd. Er is natuurlijk ook tijd voor ontspanning. Zo reden we eens naar de Quick of een broodjeszaak voor een lekkere lunch, of met goed weer naar een boomgaard om wat te genieten van de zon. Dat is ook het mooie aan Kreatix: je voelt je hier meteen welkom en bent niet zomaar een stagiair, wel echt part of the team.

WordPress websites & webshops

Kreatix werkt voornamelijk met WordPress om hun websites te maken. Hierdoor kunnen ze zeer efficiënt werk op maat leveren. Tijdens mijn stage heb ik verschillende websites in WordPress gebouwd: onder andere een website voor een telemarketeer en diamant expert. Niet alleen volledige nieuwe websites maken, maar soms ook bestaande websites in een nieuw jasje steken hoorde hierbij. Ook webshops moeten regelmatig geüpdate worden: zo zijn er soms prijsaanpassingen, nieuwe producten, nieuwe varianten, etc. Deze aanpassingen deed ik dan allemaal in WordPress a.d.h.v een productlijst die de klant ons toestuurde.

Meetings aan de lopende band

Doordat Kreatix in een groeispurt zit, hebben ze heel veel meetings, soms wel twee op één dag. Als stagiaire mag ik deze allemaal bijwonen en zo zie ik ook eens de andere kant van het proces. Het is eens wat anders dan enkel achter de computer te zitten programmeren. Zo moesten we verschillende keren zelf de baan op om onze diensten te gaan verkopen bij potentiële klanten.

Alleen naar de klant

Tijdens mijn stage kwam mijn hobby fotografie ook van pas. Zo hadden twee van onze klanten foto’s nodig voor op hun website. Het leek Oliver een goed idee om mij te sturen, zodat de klant geen fotograaf moest inhuren. Ik kreeg bijvoorbeeld de opdracht foto’s te gaan nemen in de diamantclub van Antwerpen en een winkel in Lier. Dit was eens een leuke afwisseling van al het andere werk. Op deze manier kon ik zelf in de praktijk eens testen hoe je omgaat met klanten a.d.h.v. wat ik geleerd had uit voorgaande meetings van Oliver en William.

Conclusie

Kreatix is het ideale stagebedrijf als je ook eens de andere kant van het verhaal wilt zien. Bij een groter bedrijf krijg je een project doorgestuurd en als webdeveloper doe je wat er van je verwacht wordt. Bij Kreatix volg je alle meetings mee, krijg je designopdrachten, volg je mee hoe de marketing verloopt, … Je krijgt hier het totaalpakket te zien en dat is wat me in de eerste plaats ook aansprak. Hier heb ik nog geen moment spijt van gehad. Ik heb hier enorm veel uit bijgeleerd zowel op vlak van development als op ondernemend vlak. Om mijn stage af te sluiten bracht ik nog een doosje heerlijke pralines en een fles Kidibul mee. Oliver & William trakteerden mij op het einde van mijn laatste dag nog op een etentje. De slotsom: een zeer geslaagde en fijne stage. Bedankt Kreatix!

Kennisbank

Nieuwsbriefkreatix logo footer

Kreatix is een resultaatgericht marketingbureau met een focus op conversie en meer omzet. Wij bouwen sinds 2014 responsieve websites in Wordpress en verzorgen online marketing.

Onze nieuwtjes volgen?

Snel connecteren?

Bedrijfsinformatie

  • Duwijckstraat 17, 2500 Lier, Belgie
  • +32 472 49 37 37
  • info@kreatix.be
  • BE 0563.872.084
Google Partner Badge Kreatix
hubsport academy oliver op de beeck kreatix

© 2018 - Kreatix BVBA - Alle rechten voorbehouden - Privacy policy - Algemene voorwaarden