Webshop + marketing

Birkenshop

Birkenshop klopte bij Kreatix aan voor hulp bij de uitbouw van de nieuwe webshop. Die scheerde al snel hoge toppen en zette de deur open voor een bredere samenwerking. Zo begeleidt Kreatix nu de volledige digitale strategie van Birkenshop: van Facebook en Google Ads tot nieuwsbrieven.

birkenshopmockup2020

En dat legt het bedrijf geen windeieren. De omzet is met 400 procent gestegen, meer dan 9000 mensen krijgen de Birkenshop-nieuwsbrief en de marketingautomatisering bespaart Birkenshop kostbare tijd.

Oliver en William staan dag en nacht paraat voor ons”, getuigt Birkenshop-zaakvoerster Lieve Swijzen. “We hebben alleen maar lof voor de onwaarschijnlijk snelle, efficiënte en professionele service.”

We ontwikkelden een combinatie tussen een app en een website zodat potentiële klanten via de webshop de ervaring krijgen van een app, zonder dat dit een grote investering vraagt. Hierdoor stijgt het aantal conversies via mobiel.

birkenshop advertentie
veilinginzichten birkenshop
Online marketing

Topscore via elk kanaal

Vanaf dag één zijn we voor een sterk resultaat online gegaan. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen. Zo hebben we onder andere volgende zaken gerealiseerd:

1. Vanboven in Google

Voor al onze relevante zoekwoorden scoren we een toppositie in de zoekmachines. SEO zorgt voor een groter klikvolume en brengt nieuwe klanten naar je webshop. Door in te spelen op content en de juiste technische implementatie van de webwinkel, scoren we sterk.

2. Overtreffen in Google Ads

Met concurrentie als Zalando, Sarenza & Torfs is het een dagelijkse strijd om goed te scoren via Google Ads. Door onze continue optimalisatie staan wij al 4 jaar boven deze andere webwinkels.

3. Veelgelezen nieuwsbrief

Meer dan 9000 mensen ontvangen onze maandelijkse nieuwsbrief vol tips, weetjes en nieuwe producten. Hiermee realiseren we een mooie omzet. Daarnaast maakt Birkenshop ook gebruik van mailautomatisatie, waardoor ze dag en nacht hun producten kenbaar maken aan de markt.

600 euro investering, 17.000 euro rendement

De kracht van Facebook Retargeting! Zo hebben we onlangs 600 euro uitgegeven aan advertenties en maar liefst 17.000 euro omzet gescoord. Mooie ROI!

17k birk

Geprikkeld door deze case study?

Bespreek jouw project met ons.