SEO verbeteren in 2019: 3 snelle optimalisaties (Makkelijk!)

SEO verbeteren in 2020: 3 snelle optimalisaties (Makkelijk!)

We willen allemaal hoger scoren in Google, maar begrijpen niet altijd hoe dat kan.

Het voordeel van zoekmachine optimalisatie? Vaak kan je al starten bij de basis.

Na het onderzoeken van 200+ websites, ben ik tot de conclusie gekomen dat er 3 snelle optimalisaties zijn die je kan doorvoeren om je SEO te verbeteren in 2020.

1. Voeg alt-tags toe aan jouw afbeeldingen

Alt-tags zijn beschrijvingen die je aan je afbeeldingen geeft. De zoekrobot van Google kan immers niet weten wat er op een afbeelding staat. Daarom geef je deze een alt-tag.

scheermateriaal kapper SEO voorbeeld

Neem nu de afbeelding hierboven. Die kan je de alt-tag “scheermateriaal kapper” geven. Zo weet de Google Robot over wat die afbeelding gaat en heb je ook de kans dat deze wordt opgenomen bij Google Images.

In de meeste content management systemen kan je dit makkelijk toevoegen. Wij gebruiken doorgaans WordPress en daar kan je dat in de media-bibliotheek bijschrijven.

alt tag toevoegen wordpress

Veel mensen vergeten om deze alt-tags toe te voegen. Dat is jammer, ze helpen niet alleen je SEO-score, ze zorgen er ook voor dat mensen met een handicap jouw website makkelijker kunnen navigeren. Zo kunnen blinde mensen dankzij een assistent ook te weten komen over wat een afbeelding gaat.

2. Upload jouw sitemap naar Google Search Console

Een sitemap is een document dat je kan afgeven aan Google. Zo weet de zoekgigant hoe jouw website in elkaar zit. Denk aan een spinschema vroeger.

Met een sitemap geef je de structuur van jouw website weer. Zo kan de Google Zoekrobot jouw website volledig indexeren.

Doorgaans zorgt de gemiddelde SEO-plugin ervoor dat je zo’n sitemap hebt. Je kan die terugvinden als je achter jouw URL /sitemaps.xml/ toe te voegen.

Hoe zorg je nu dat Google die oppikt?

Normaal doet de robot dit automatisch. Dit kan wel een tijdje duren en je hebt ook geen data hiervan.

Wat je kan doen is je sitemap indienen bij Google zelf. Dit kan via de Google Search Console. Via de link kan je meer uitleg hierover vinden.

Sitemap indienen

Nadat je jouw site gelinkt heb, kan je naar sitemaps gaan en daar je spinschema indienen. Nadien kan je bekijken waar er foutmeldingen zijn.

3. Kort jouw permalinks in

Een ‘permalink’ is de URL van een bepaald artikel.

Als je die niet aanpast, krijg je normaal dit te zien: www.jouwwebsite.be/blog/categorie/marketing/dit-zijn-de-marketing-tips-voor-het-jaar-2020.

Echter is dit verwarrend en veel te lang. We hebben positieve resultaten gemerkt door deze in te korten. Probeer dit eens: www.jouwwebsite.be/marketing-tips-2020.

permalink seo

De resultaten zijn doorgaans beter en je zal een hogere indexatie bekomen.

Conclusie

Less is more. Door het simpel te houden, kan je al een pak hoger scoren.

Begin steeds bij de basis. Hou je niet bezig met geavanceerde technieken als jouw afbeeldingen nog niet eens een alt-tag hebben.

SEO is een proces en werkt alleen als lange-termijn-strategie. Daarom moet je continu bezig zijn met verbeteringen om relevant te blijven.

Hopelijk waren deze tips waardevol voor je. Als je meer hulp nodig hebt met SEO, aarzel dan niet om mij te contacteren!

Oliver Op de Beeck
Oliver Op de Beeck
Oprichter van Kreatix. Dagdagelijks bezig met online marketing, SEO en Google Ads.
Inhoudstafel