Ik werkte bij Kreatix

Ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Tom Dirix en ik ben net afgestudeerd uit de richting Interactief Multimedia Design. Gedurende vijf maanden, waarvan drie als stagiair en twee als jobstudent, draaide ik mee met het team van Kreatix.
Aangezien ik er een stuk langer gewerkt heb dan de meeste stagiairs heb ik een goed inzicht gekregen in de werking van het bureau. Daarom leg ik even kort in enkele puntjes uit waarom Kreatix een geweldige instap is voor stagiairs in de magische wereld van het professionele webdesign, development en marketing.

Wie zijn ze?

Kreatix is een jong bedrijf dat in een gigantische groeispurt zit. Het bedrijf in een woord omschrijven is moeilijk; wat het dichtst in de buurt komt is waarschijnlijk ‘internetbureau’. Dit is uiteraard een omslachtige beschrijving, maar dit wordt veroorzaakt door hun waaier aan capaciteiten. Ze zijn een webdesign en development bureau, ze zijn ook een online marketing en consulting bureau, ze leveren hosting, grafisch werk, workshops,… Een heus totaalpakket dus. Het vaste team van Kreatix bestaat uit oprichter Oliver en mede-zaakvoerder William. William is de developer van dienst en een kei in WordPress. Moet er een website gemaakt of aangepast worden of een custom plug-in? Hij doet het! Oliver is dan weer een online marketing expert die de Nederlandstalige sociale media strategie eigenhandig op zijn kop zet. Met groot succes! Ook neemt hij design op zich.

Boenk er op

Ik werd meteen zeer vriendelijk ontvangen door William en Oliver en tijdens het gesprek werd al snel duidelijk dat het klikte. Ze vroegen naar enkele items die in mijn portfolio stonden, vroegen naar mijn sterktes en zwaktes, vertelden me wat hun plan naar de toekomst toe was en vroegen me wat ik verwachtte van een stage. ‘Als je tijd nodig hebt om na te denken of nog sollicitaties wil doen bij andere bedrijven, dan begrijpen we dit perfect’, zei Oliver op het einde van ons gesprek. Nadenken was echter niet nodig. Ik had ter plekke beslist dat ik deel wilde uitmaken van hun team! Ik liet mijn papieren tekenen en vertrok met een geweldig gevoel van accomplishment. In de weken die volgende keek ik uit naar mijn eerste dag. Ondertussen ben ik actief op zoek naar vast werk en heb ik al meerdere sollicitaties achter de rug. Het gevoel van teamspirit dat ik bij het eerste contact met de jongens van Kreatix kreeg heb ik echter nog nergens anders ervaren.

Geweldige werksfeer

De werksfeer op het bureau is geweldig.  Tijdens mijn tijd bij Kreatix zijn er een resem stagiairs gepasseerd. Als ik mezelf meereken, een stuk of negen geloof ik. Allemaal werden we beschouwd als een deel van het team. Als er problemen waren bespraken we ze, als er vragen aan bod kwamen, dan antwoordde diegene die er op kon antwoorden en zo niet dan zochten we naar het antwoord. Ikzelf ben hier het meest schuldige aan, denk ik, maar als we niet akkoord gingen met keuze, over usability bijvoorbeeld, dan konden we dit gerust vertellen aan William en Oliver en bespraken we de keuze. Onze mening telde echt mee!

Anderhalve maand verder in mijn stage ging William op vakantie. Aangezien hij de lead developer van dienst is, vroeg Oliver me of ik zijn positie, samen met alle verantwoordelijkheid die dit met zich meebracht, wou innemen voor die tijd. Met een klein hartje stemde ik toe maar William verzekerde me dat ik ‘up to the challenge’ was. Een week lang was ik lead developer bij Kreatix! Tijdens die week had ik rechtstreeks contact met klanten en werkte ik zelfstandig aan projecten. Wat een geweldig gevoel dat ze me genoeg vertrouwden om me zo’n taak te geven.

Flexibiliteit

Een groot pluspunt aan werken bij Kreatix is de dynamiek binnenin het bedrijf. Zoals ik eerder zei werkten er soms heel wat stagiairs op hetzelfde moment, toch werd het nooit druk op het bureau. Dit komt door de flexibiliteit die we kregen. Als een aantal taken perfect van thuis uit gemaakt konden worden, kregen we de vrijheid om dit ook te doen. Als je naar kantoor wil komen, zal er ook altijd iemand aanwezig zijn. Vrijheid alom, zolang je er maar niet van profiteert.

Conclusie

Omdat het team jong is, is het makkelijk om je welkom te voelen. De taken die je krijgt variëren steeds, je werk is dus nooit eentonig of saai. Identiteit en flexibiliteit zijn key bij hen. Ieders stem telt en de werksfeer is geweldig. De ideale instap voor stagiairs uit verschillende richtingen om een kijkje te nemen in de professionele internetwereld. Als ik ooit de kans krijg om terug te keren naar Kreatix grijp ik ze zonder aarzelen. Bedankt voor de fijne tijd!

Kennisbank

Nieuwsbriefkreatix logo footer

Kreatix is een resultaatgericht marketingbureau met een focus op conversie en meer omzet. Wij bouwen sinds 2014 responsieve websites in Wordpress en verzorgen online marketing.

Onze nieuwtjes volgen?

Snel connecteren?

Bedrijfsinformatie

  • Duwijckstraat 17, 2500 Lier, Belgie
  • +32 472 49 37 37
  • info@kreatix.be
  • BE 0563.872.084
Google Partner Badge Kreatix
hubsport academy oliver op de beeck kreatix

© 2018 - Kreatix BVBA - Alle rechten voorbehouden - Privacy policy - Algemene voorwaarden