Een totaaloplossing voor Total Beauty Concept

Total Beauty Concept is het resultaat van een samenwerking tussen Caroline Bizet en Yves Carlier. Deze twee beauty professionals zijn al jaren actief in de schoonheidssector, en besloten om de handen in elkaar te slaan.  Via hun nieuwe zaak willen ze andere beauty professionals helpen bij de verdere uitbouw van hun instituut. Dit doen ze door hen te begeleiden in de keuze van de juiste producten, en door high-quality opleidingen aan te bieden.

logo image
logo image

Uitdaging

Om hun gloednieuw concept kracht bij te zetten, waren Caroline en Yves nog op zoek naar een digitale partner om hen te ondersteunen. Tijdens hun zoektocht kwam Kreatix vervolgens uit de bus. Hoera! 

Het doel van onze samenwerking? Wij zouden het digitale luik voor onze rekening nemen, zodat Caroline en Yves zich konden focussen op het uitbouwen van hun gloednieuwe zaak. 

Concreet hadden Caroline en Yves nood aan een conversiegerichte webshop, die ondersteund zou worden door verschillende marketingcampagnes.

De oplossing

Zo gezegd, zo gedaan. Samen met Caroline en Yves sleutelden we aan hun online merk.

Dynamische webshop
Total Beauty Concept is een officiële verdeler van verschillende topmerken met een bewezen kwaliteit. In de webshop heb je de keuze uit meer dan 1500 verschillende producten. Het merendeel hiervan wordt uitsluitend verkocht aan beauty professionals. Slechts enkele artikelen zijn ook beschikbaar als particulier. Om het onderscheid tussen deze twee groepen duidelijk te maken, integreerden we het principe van pro-gebruikers. Die moeten zich eerst registreren, alvorens ze prijzen te zien krijgen.
Sterke marketingcampagnes
De gloednieuwe webshop van Total Beauty Concept werd ondersteund door het powerkoppel Google & Facebook Ads. Via Google leiden we betalend verkeer naar de site, en adverteren we op de merknamen die het bedrijf verdeelt. Wanneer websitebezoekers geen aankoop doen via de Google advertenties, treedt de Facebook Pixel in werking. Via Facebook (retargeting) advertenties zetten we vervolgens de achtervolging in.

Het resultaat

Schoonheidsspecialisten vinden voortaan alles wat hun hartje begeert bij Total Beauty Concept. 

Pro-accounts
Sinds de lancering van de nieuwe webshop en de activatie van de online marketingcampagnes, registreerden al meer dan 840 nieuwe leden zich als pro-user. Dagelijks worden er gemiddeld 3 nieuwe pro-accounts aangemaakt. Dat belooft voor later!
Hoog doelconversieratio
Gemiddeld 7,7% van de webshopbezoekers gaat ook daadwerkelijk over tot een actie, zijnde het aanmaken van een pro-account of het aankopen van een product. Hiermee ligt het doelconversieratio boven het globale gemiddelde van webshops.

Ook scoren? Werk jouw project uit met Kreatix

Wij werken volgens de regels van de kunst. Focus op resultaat, heldere communicatie en transparante prijzen. Dat doen we sinds 2014 voor meer dan 150 bedrijven.