Advertentie-extensie

Laatst aangepast: 23 maart 2020

Voordat we je verder uitleggen wat een advertentie-extensie is, is het misschien raadzaam om eerst eens te kijken naar de betekenis van een advertentie an sich.

Nu we een advertentie hebben geschreven, kunnen we verschillende extensies hieraan toevoegen.

Door extensies aan de advertentie toe te voegen, kan je de advertentie uitbreiden met aanvullende informatie. Hetzelfde principe geldt bij de rich snippets, die extra informatie toevoegen tussen de URL en de beschrijving. 

Dit kan ervoor zorgen dat het voor gebruikers nog aantrekkelijker wordt om voor je bedrijf te kiezen. Er zijn verschillende vormen van extensies.

Zo kunnen we met een extensie een belknop aan de advertentie toevoegen, locatiegegevens meedelen, doorverwijzen naar specifieke delen van de website, extra tekst toevoegen en meer.

Wat is nu het voordeel van zo’n advertentie-extensie? Extensies zorgen er over het algemeen voor dat de klikfrequentie van een advertentie met een aantal procent toeneemt.

Ook verbetert het de kwaliteit van de advertentie, wat op zijn beurt dan weer beloond wordt door Google met een hogere positie.

Zoveel voordelen, kost dat niets? Het toevoegen van extensies aan advertenties kost absoluut niets, buiten een kleine moeite. Er worden dus geen kosten in rekening gebracht. Een reden te meer dus om gebruik te maken van advertentie-extensies.

Weergaven: 53
Scroll to Top