Black hat SEO

Laatst aangepast: 23 maart 2020

Wanneer we spreken over SEO, kunnen we deze indelen volgens twee verschillende principes. Beide zijn uitersten van elkaar. Aan het ene uiteinde vinden we black hat terug. Aan het andere uiteinde bevindt zich dan white hat.

Beide verschillen, net zoals zwart en wit, hard van elkaar. De manier waarop we aan SEO doen, bepaalt het principe. Doe je aan fairplay? Dan volg je het white hat principe. Probeer je de zoekmachine van Google te omzeilen door vals te spelen? Dan doe je aan black hat SEO.

Wat betekent black hat SEO nu concreet? Black hat SEO wordt gedefinieerd als een afgekeurde praktijk, waarbij men tracht de positie van een pagina in de zoekmachine van Google te verhogen op onnatuurlijke wijze. Deze praktijken druisen echter in tegen de regels van Google en kunnen we daarom beschouwen als een vorm van valsspelen.

Zoals in elk klassiek gezelschapsspel worden valsspelers bestraft. Zo kan Google er bijvoorbeeld voor zorgen dat de website wordt verbannen.

Black hat SEO kent vele technieken, maar we sommen even kort de meest accurate technieken voor je op:

  • Linkuitwisselingsprogramma’s: door middel van een programma geautomatiseerde backlinks genereren.
  • Cloaking: menselijke gebruikers andere content laten zien dan de zoekmachines.
  • Verbogen tekst en links: teksten of links verbergen op je pagina’s om zoekmachines te misleiden.
  • Keyword stuffing: overmatig gebruik maken van zoekwoorden.
  • Gedupliceerde content: de inhoud van andere websites overnemen of meerdere pagina’s op je website met exact dezelfde content inrichten.

Afsluiten doen we met deze wijze conclusie: het resultaat van black hat SEO kan op korte termijn veelbelovend lijken, maar op lange termijn zal je zien dat deze vorm van SEO niet werkt.

Ben je daar ook van overtuigd? Vergeet dan zeker niet onze blog te lezen: SEO verbeteren in 2020. We hebben voor jou een aantal snelle en onmisbare optimalisaties op een rijtje gezet.

Weergaven: 84
Scroll to Top