Bookmark

Laatst aangepast: 23 maart 2020

Je hebt het ongetwijfeld zelf al eens gedaan: een website toevoegen als bookmark. Door websites toe te voegen als bookmark, vinden we ze makkelijker terug in onze webbrowser.

Handig & snel. Websites die je vaak gebruikt, zullen vlugger gebookmarked worden. Je voegt natuurlijk niet zomaar elke website als bookmark toe.

Net hier wringt het schoentje. Het is een privilege waarvan slechts weinig websites mogen proeven.

Een website die door verschillende gebruikers gebookmarked wordt, vertelt de zoekmachine dat deze populair & kwaliteitsvol is.

Enerzijds impliceert een bookmark vaste gebruikers. Mensen die je website bijna dagelijks bezoeken. Anderzijds kan een bookmark potentiële interesse betekenen.

Een webblog die maandelijks nieuwe reisartikels post, is daar een voorbeeld van. Bezoekers lezen de reeds aanwezige reisblogs op de website die voor hen relevant zijn. Indien ze geïnteresseerd zijn in wat je te vertellen hebt, doet hen dit smaken naar meer.

Deze mix van interesse en nieuwsgierigheid kan ervoor zorgen dat ze de webblog toevoegen als bookmark. Op die manier kunnen ze op een later tijdstip nog eens terugkeren om te kijken of er nieuwe blogs zijn bijgekomen.

Ook de zoekmachine houdt hier rekening mee. Bookmarking is een effectieve verkeer boosting SEO-strategie. Het hebben van links naar je website via social bookmarking, is een teken voor crawlers dat de website inhoud interessant is voor gebruikers.

Google zal je hiermee bijgevolg belonen met een hogere positie in de zoekresultaten.

Tip: benieuwd naar nieuwe wiki-termen? Bookmark onze wiki webpagina en kom af en toe eens een kijkje nemen ?
Weergaven: 53
Scroll to Top