Buyer journey

Laatst aangepast: 17 juli 2019

Het klinkt net zoals de titel van één of andere theatrale film, maar dat is het niet. 

De buyer journey of customer journey is het actieve proces dat potentiële kopers doorlopen alvorens ze overgaan tot de daadwerkelijke aankoop van een product of dienst. 

Deze zogenaamde reis erkent de voortgang van een potentiële koper door middel van een onderzoeks- en beslissingsproces dat uiteindelijk resulteert in een aankoop. 

Voorafgaand aan hun aankoop, zijn potentiële kopers immers op zoek naar informatie over uw product of dienst. 

Inzicht in dit proces is van cruciaal belang. In iedere fase van de buyer journey heeft de potentiële koper een andere behoefte. 

Het is daarom belangrijk om bij elke fase ervoor te zorgen dat jij content aanbiedt die aansluit bij deze specifieke behoefte. 

Om inzicht in de buyer journey te krijgen, kan je de reis die jouw potentiële klant aflegt in kaart brengen. Dit is een cruciaal onderdeel van een goede inbound marketingstrategie

De buyer journey bestaat doorgaans uit drie verschillende fases: 

  • Awareness-fase: in deze fase van de buyer journey doet de potentiële klant onderzoek om zijn/behoefte duidelijk te kaderen en te definiëren.
  • Consideration-fase: het probleem is intussen helder gedefinieerd. De potentiële klant doet nu verder onderzoek naar mogelijke oplossingen
  • Decision-fase: jouw potentiële klant heeft alle verschillende oplossingen geëvalueerd en kiest nu welke oplossing het meest relevant was voor zijn probleem

Wil je meer weten over het opmaken van een buyer journey? Lees dan zeker ons blog artikel hierover!

 

Weergaven: 57
Scroll to Top