Caching

Laatst aangepast: 17 juni 2020

Door middel van caching kunnen we ervoor zorgen dat onze website sneller laadt. Het cachegeheugen is hierbij de drijvende motor. Deze kan enorme grote hoeveelheden informatie onthouden & verwerken.

We kunnen het beschouwen als het werkend brein van jouw internetbrowser. Net zoals het menselijk geheugen is het cachegeheugen een opslagplaats van gegevens.

Hoe gaat dit nu concreet in zijn werk? Als je een website bezoekt, dan slaagt het cachegeheugen de gegevens van deze website op. Door middel van caching worden deze gegevens opgeslagen en onthouden.

De volgende keer dat je deze website bezoekt, zal de laadtijd hiervan veel sneller zijn. Het cachegeheugen van je browser heeft deze gegevens immers al opgeslagen. Het is dus niet nodig om deze gegevens nog een keer te verzamelen.

Wat zijn de voordelen van caching? Door gebruik te maken van caching, kan de website een stuk sneller geladen worden. Dat is aangenaam voor bezoekers, maar ook zoekmachines zijn dol op snelle websites. Een snelle website zal dus beter scoren in de zoekmachines.

Waarom gebruikt niet iedereen caching op zijn/haar website? Hiervan gebruik maken kan alleen maar voordelen bieden. Toch maakt niet iedereen er gebruik van. Velen zijn er zich niet eens van bewust dat het bestaat, anderen zijn dan misschien weer niet genoeg technisch aangelegd om caching te implementeren op hun website.

Weergaven: 74
Scroll to Top