Skip links

Contentmarketing

Laatst aangepast: 8 mei 2019

Het woord zelf verklapt eigenlijk al veel over deze term; contentmarketing omvat alle soorten marketing waarbij ‘content’ wordt gemaakt en verspreid.

Wat betekent dat, ‘content’? Content staat voor de inhoud of informatie van je website. Deze content kan je gebruiken om een bepaalde boodschap over te brengen. Of je de bezoekers van je website nu wilt informeren of iets wilt bijbrengen: alles wat je aan communicatie doet, behoort tot de content.

Doordat content verschillende boodschappen kan overbrengen, kent deze ook verschillende verschijningsvormen. Die content kan zowel tekstueel als audiovisueel zijn, gaande van nieuws- en blogberichten tot o.a. video’s.

Waarom zou ik aan content marketing doen? Allereerst is de content van je website een belangrijke factor voor de vindbaarheid in Google. Verder is contentmarketing ook een handige tool om aan branding te doen. In tegenstelling tot traditionele reclame, probeert contentmarketing geen producten of diensten te verkopen. Contentmarketing bezorgt de consumenten uitsluitend informatie of advies. Op die manier is het mogelijk om vertrouwen op te bouwen. Een goed voorbeeld van contentmarketing is bijvoorbeeld het schrijven van een weblog.

Weergaven: 22