E-books

Laatst aangepast: 23 maart 2020

E-books zijn, net zoals de old-school leesboeken, een vorm van literatuur en worden daarom ook wel eens “digitale boeken” genoemd, die dan worden weergegeven op een scherm. In veel gevallen is dit een computerscherm of het scherm van een smartphone.

De teksten die traditioneel op papier werden geschreven, worden bij e-books in feite getransfereerd naar een beeldscherm.

Die jongeman die aan zijn smartphone gekluisterd zit voor jou op de trein? Misschien is hij net een heel interessant boek aan het lezen, maar dan vanop zijn beeldscherm. Dag stereotypen!

Over het algemeen kunnen we twee soorten e-books van elkaar onderscheiden. Zo bestaan er e-books die eerder reeds verschenen zijn op papier als een conventioneel boek en pas daarna werden omgezet naar ook een digitale versie. Verder bestaan er e-books die uitsluitend voor digitaal gebruik geschreven zijn, zoals onze e-books. Deze zijn niet te verkrijgen in de traditionele boekhandel als papieren versie zeg maar.

Waarom zijn e-books nu zo interessant? Het aanbieden van gratis e-books is een boeiend gegeven voor zoekmachines. Door e-books ter beschikking te stellen, zal je beter scoren op vlak van SEO. Bovendien is het een extraatje dat je kan aanbieden aan jouw klanten. Doen je concurrenten dit niet? Dan kan jij dit als een kleine, maar niet onbelangrijke meerwaarde benutten.

Wil je meer weten over SEO? Lees dan eens één van onze e-books. Onderweg naar het werk, op het werk (stiekem) of thuis in de zetel. Het is allemaal mogelijk!
Weergaven: 232
Scroll to Top