HTML

Laatst aangepast: 23 maart 2020

Het woord HTML zien we vaak verschijnen, maar weinigen weten wat het betekent. De afkorting HTML staat voor Hypertext Markup Language. HTML wordt vaak gebruikt in combinatie met CSS (Cascading Style Sheets).

We begrijpen dat dit nog steeds geen belletje doet rinkelen. Hoewel velen denken dat HTML een programmeertaal is, is HTML net een opmaaktaal die gebruikt wordt om de browser te vertellen hoe de webpagina’s er moeten uitzien.

We gebruiken het om onze tekst op te maken en structuur te geven. Door gebruik te maken van HTML kunnen we de inhoud van een tekst structureren in een reeks van paragrafen.

Elk HTML-element bestaat uit dezelfde anatomie. Zo bevat elk element een opening-tag <elementnaam> & een closing-tag </elementnaam>. Deze tags duiden respectievelijk het begin- en einde van een HTML-element aan.

Een HTML-element komt voor in verschillende vormen. Zo bestaan er onder andere elementen die paragraferen en elementen die de tekst opdelen in verschillende titels (h1, h2, h3,..).

We zouden nog enorm veel kunnen vertellen over het gebruik van HTML, maar dat lijkt ons te technisch en diepgaand.

Tip: als je benieuwd bent naar hoe de HTML structuur eruit ziet van een volledige webpagina, klik dan op een willekeurige webpagina met je rechtermuisknop en selecteer vervolgens “paginabron weergeven”.

HTML en CSS gaan dus hand in hand bij het persoonlijk coderen en ontwerpen van een website. Bij Kreatix werken we echter noch met CSS noch met HTML. Wij verkiezen het gebruik van een CMS zoals WordPress.

Weergaven: 61
Scroll to Top