Linkbuilding

Laatst aangepast: 5 december 2018

Linkbuilding is één van de belangrijkste factoren waar rekening mee gehouden moet worden bij off page optimalisatie. De letterlijke vertaling van linkbuilding is linkopbouw. Dat is dan ook letterlijk wat het betekent. Het hoeft tenslotte niet altijd moeilijk te zijn, toch?

Bij linkbuilding draait het erom links te genereren vanaf externe webpagina’s naar je website. We noemen deze links ook wel eens backlinks. Bekijk het als een soort referentie. Des te meer backlinks er refereren naar je website, des te meer je daarvoor beloond zal worden door Google.

Niet alleen de absolute hoeveelheid backlinks is belangrijk. Ook de oorsprong van deze backlinks is van groot belang. De individuele waarde van elke backlink wordt berekend door middel van zijn afkomst. Backlinks van bekende websites zijn bijgevolg meer waard.

Vroeger keek het algoritme van Google voornamelijk naar het aantal backlinks dat er leidden naar je website. Vandaag de dag houdt Google meer rekening met de kwaliteit & relevantie van deze backlinks en minder met de kwantiteit ervan.

Er bestaan een hele hoop methoden om backlinks te genereren. Zo kan je je aanmelden bij online webgidsen, actief participeren op weblogs of het laten schrijven van productbeoordelingen door bloggers. Dit zijn nog maar enkele voorbeelden. Je kan je voorstellen dat er zich nog een tal van andere mogelijkheden aanbieden.

Wist je dat het ook mogelijk is om backlinks te kopen op de ‘zwarte markt’, zeg maar. Toch raden we dit niet aan om te doen. Het is een vorm van black hat SEO en valsspelers worden per slot van rekening zwaar door Google afgestraft.
Weergaven: 89
Scroll to Top