Meta tag

Laatst aangepast: 23 maart 2020

Een meta tag is een veld bovenaan in het HTML-document en is bedoeld om informatie op te nemen over de inhoud van een website of webpagina. Deze informatie kan niet door de gewone gebruiker waargenomen worden, wel door de zoekmachine. En daar draait het om bij meta tags. Zoekmachines staan hierbij centraal.

Meta tags worden bijna altijd geplaatst in de head tag van het HTML-document, bovenaan. Er bestaan verschillende soorten meta tags. De meesten hebben dan ook een toegevoegde waarde voor SEO.

Welke informatie geven meta tags dan? Elke meta tag geeft andere informatie aan de zoekmachine. De ene meta tag maakt kennisgeving van de auteur, de andere meta tag vertelt dan weer meer over de taal waarin de website is opgebouwd.

De manier waarop elke meta tag is opgebouwd, verloopt op dezelfde manier. Elke meta tag bestaat uit een meta name, die aanduidt over welke soort informatie het gaat. Daarna volgt de informatie zelf, aangegeven door de content.

Is dit Chinees voor jou? Geen probleem. We leggen het je verder uit aan de hand van een voorbeeld. Dit doen we door middel van de 3 meest courante meta tags te gebruiken ter illustratie.

  • Description tag: deze tag vertelt de zoekmachine waarover de pagina gaat.
  • Title tag: deze tag geeft, zoals het woord zelf zegt, aan wat de titel is van de webpagina.
  • Generator tag: deze tag geeft aan met welk programma de pagina is aangemaakt.

In het geval van de homepagina van Kreatix zien deze meta tags er als volgt uit:

  • Description tag: <meta name=”description” content=”Een resultaatgericht marketingbureau in Lier. Kreatix neemt jouw digitale zorg in professionele handen. Van SEO tot SEA, websites tot webshops. Gratis offerte!”>
  • Title tag: <meta name=”dc.title” content=”Kreatix: Websites die werken &amp; Online Marketing die verkoopt”>
  • Generator tag: <meta name=”generator” content=”WordPress 5.0.2″>
Ben je zelf nieuwsgierig? Klik dan eens met je rechtermuisknop op ‘paginabron weergeven’ op een willekeurige webpagina. Deze geeft het HTML-document weer. Bovenaan zal je vervolgens de verschillende meta tags terugvinden.
Weergaven: 129
Scroll to Top