Meta-titel

Laatst aangepast: 23 maart 2020

Een meta-titel wordt ook wel eens een title tag genoemd. Veel te moeilijk voor jou om te begrijpen? Wij leggen het nochtans heel simpel uit.

Bij de zoekresultaten in Google zie je per pagina een titel, URL en korte omschrijving.

De meta-titel vormt dan de titel die de zoekmachine toont in de zoekresultaten. Deze titel is best een duidelijke omschrijving van de inhoud van de pagina.

Waarom is een meta-titel nu zo belangrijk? De zoekmachine van Google indexeert de verschillende webpagina’s die overeenkomen met de zoektermen die een gebruiker intikt.

Deze indexatie gebeurt aan de hand van zogenaamde spiders die de verschillende webpagina’s analyseren en lezen. Het gebruik van een meta-titel vergemakkelijkt dit zoekproces.

Door deze titel in te lezen kan de zoekmachine van Google sneller uitvissen waarover de pagina gaat. Daarenboven is een meta-titel ook de eerste indruk die een gebruiker krijgt van de webpagina.

Ook wanneer iemand een website ‘favoriet’, krijgt hij/zij de meta-titel te zien samen met het favicon. De meta-titel vertelt dus in één oogopslag waarover de webpagina gaat.

De meta-titel van Kreatix luidt als volgt: “Kreatix: Websites, Google Ads & Online Marketing”
Weergaven: 92
Scroll to Top