Off page SEO

Laatst aangepast: 23 maart 2020

We kunnen op twee verschillende manieren aan website optimalisatie doen: enerzijds doen we dit on page & anderzijds doen we dit off page.

In tegenstelling tot on page SEO, heeft off page SEO-betrekking op alle zaken die buiten de website ondernomen worden om deze beter vindbaar te maken in het zoeknetwerk van Google. Hierbij wordt de populariteit, relevantie en de betrouwbaarheid van de website verbeterd aan de hand van gerenommeerde plaatsen op het internet die linken naar of reclame maken voor je website.

Off page SEO is dus niet zichtbaar met het blote oog. Deze optimalisatie vindt plaats achter de schermen. Over het algemeen is off page SEO de optelsom van linkbuilding / backlinks & social media. In beide gevallen draait het er echter om links naar je website te leiden.

Het grote geheim achter het algoritme van Google zal jammer genoeg niemand ooit te weten komen. Toch hebben studies uitgewezen dat off page SEO-factoren verantwoordelijk zijn voor meer dan 50% van de totale ranking. De doorslag wordt dus eerder gegeven door off page SEO dan door on page SEO. Dat is belangrijk om in het achterhoofd te houden. 

Off page SEO & on page SEO gaan dus hand in hand en vullen elkaar complementair aan. 

Ben je klaar voor optimalisatie? Lees dan zeker onze blog eens: SEO verbeteren in 2020.

Weergaven: 69
Scroll to Top