Skip links

On page SEO

Laatst aangepast: 8 mei 2019

We hebben eerder al gesproken over SEOWe kunnen op twee verschillende manieren aan website optimalisatie doen: enerzijds doen we dit on page & anderzijds doen we dit off page.

Wanneer we spreken over on page, verstaan we de optimalisatie in de zichtbare content van een webpagina. Het richt zich dus op de kwaliteit van de content en betreft alles wat de gebruiker ziet en ervaart.

Bij on page SEO staat alles dus in het teken van het zichtbare aspect. De bedoeling is om met je website zo hoog mogelijk te scoren in de zoekresultaten van Google.

On page optimalisatie houdt rekening met een paar belangrijke aspecten:

  • Een duidelijke en gestructureerde copy. Er wordt rekening gehouden met het gebruik van titels, koppen en bodyteksten. Deze laatste dient tevens een focus te leggen op zoekwoorden. Het is dus belangrijk om de zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden terug te laten komen in de tekst.
  • De voorziening van content marketing in al zijn vormen. De aanwezigheid van blogs, e-books of nieuwsbrieven heeft een sterke invloed op de vindbaarheid van je website.
  • De customer journey van je gebruikers. Gebruiksgemak en service zijn hier de sleutelelementen. De on page optimalisatie bestaat dan voornamelijk uit een vlot leesbare content en een logische structuur van de website.
Weergaven: 40