SSL

Laatst aangepast: 2 augustus 2019

De afkorting SSL staat voor Secure Sockets Layer. Daar ben je allicht niet veel wijzer van geworden. Daarom leggen we dit met plezier even aan je uit in mensentaal: 

Een SSL certificaat is een bestand dat zorgt voor een betere beveiliging van gegevens tussen de server (je website) en een internet browser (zoals Chrome). 

Indien je gegevens of informatie (wachtwoorden, bankgegevens) achterlaat op een website kunnen deze onderschept worden en in verkeerde handen terechtkomen. 

De aanwezigheid van een SSL certificaat verkleint deze kans. Het versleutelt namelijk je data, waardoor deze niet meer als tekst leesbaar is. 

In feite kan je een SSL certificaat vergelijken met een bodyguard die je gegevens beschermt tegen hackers.

Een SSL-certificaat moet je aanschaffen. Sterker nog, Google kondigde in 2017 aan dat SSL-certificaten mee opgenomen werden in de ranking factoren. 

Een niet-beveiligde website wordt dan ook bestraft met een lagere positie. SSL beveiligde websites daarentegen krijgen voorrang in de zoekresultaten.

Hoe weet je of een website SSL beveiligd is? Heel simpel: bovenaan in de URL van de website kun je dit heel makkelijk herkennen. HTTPS in combinatie met een slotje betekent dat de website beveiligd is. HTTP daarentegen wijst op een onbeveiligde website. 

Weergaven: 42
Scroll to Top