User Experience (UX)

Laatst aangepast: 31 juli 2019

De user experience of gebruikerservaring omvat de beleving van een bezoeker op jouw website. Deze gebruikservaring staat centraal in het ranking-algoritme van Google. 

Staan de knoppen waar ze moeten staan, heeft het menu een logische structuur en kun je meteen alle informatie vinden? Dat zijn vragen die je moet beantwoorden vanuit een user experience standpunt.

Een gebruiksvriendelijke website is van cruciaal belang om de bezoekers van je website te boeien, te binden en om je doelstellingen te bereiken. 

Logisch, een website die zichzelf niet uitwijst en niet-gebruiksvriendelijk is zal al snel de interesse verliezen van een bezoeker. Niemand heeft namelijk de tijd om zich in complexe constructies te verwikkelen.

Hoe weet je nu of de user experience van je website goed zit? Bij Kreatix hanteren we vaak de opa of oma-test. Of de vader/moeder-test kan ook natuurlijk.

Laat je website eens gebruiken door een 55-plusser. Indien die het snel begrijpen, dan zit je UX best goed. Waarom? Die generatie is namelijk niet opgegroeid met websites, noch computers.

Deze generatie zal voornamelijk teruggrijpen naar het naturel van de mens. Het oerinstinct is hierbij belangrijk. 

We begrijpen zeker dat je een out-of-the-box, creatieve website wilt met allerlei tierelantijntjes, maar bekijk het eens vanuit UX-standpunt. Is je website nog steeds even duidelijk en overzichtelijk? 

Plaats jezelf daarom altijd in de schoenen van consumenten. De website moet voor hen duidelijk zijn, niet voor jou. 

Weergaven: 28
Scroll to Top