Is LinkedIn Premium zijn geld waard? Kosten & Voordelen

Oliver Op de Beeck

23 november 2023

Is LinkedIn Premium zijn geld waard? Kosten & Voordelen

Sinds 2018 ben ik al verheven boven de gemiddelde LinkedIn-gebruiker met mijn flashy, gouden badge.

linkedin premium badge

Alle gekheid op een stokje, is LinkedIn Premium zijn geld waard? Ik ga je niet laten scrollen tot het einde. LinkedIn Premium is, ondanks de hoge kost, absoluut zijn geld waard.

Waarom vind ik, na 5 jaar uitproberen, dat het zijn geld waard is? Dat deel ik graag met je. Laten we het eerst even hebben over het kostenplaatje.

Wat kost LinkedIn Premium in 2024?

Ikzelf ben een trotse gebruiker van het goedkoopste pakket: Business!

linkedin premium kosten

Voor €69,99 per maand heb ik een heleboel handige functies die ik dagelijks gebruik. Ik heb geen nood aan een betere Sales Navigator or Recruiter-module, omdat ik voornamelijk bezig ben met inbound marketing.

Als je een pakket kiest, moet je even nadenken over wat je écht gaat gebruiken.

Wil je gewoon content maken op LinkedIn en meer cijfers zien? Ga dan voor Business.

Ben je een sales-profiel dat vaak cold-prospecting doet? Ga dan voor Sales Navigator Core.

Ben je een recruiter? Ga dan voor Recruiter Lite.

Men spreekt altijd over hoge kosten, maar draai die gedachte even om. Hoeveel klanten moet je binnenhalen om dit terug te verdienen? Doorgaans valt dat echt goed mee. Daarom vind ik het zijn geld echt wel waard.

Waarvoor gebruik ik LinkedIn Premium?

Wat haal ik nu uit die €69,99 per maand?

Ik kan zien wie mijn LinkedIn-profiel bekijkt

Met LinkedIn Premium kan je de voyeur uithangen. Wie heeft mijn profiel bekeken? Waar werken ze? Wat is hun functie? Deze vragen kan je allemaal beantwoorden omdat het Premium-abonnement ervoor zorgt dat je die info ongelimiteerd kan bekijken.

In de gratis versie van LinkedIn kan je alleen de laatste 5 bezoekers bekijken. Met een Premium-abonnement is dat ongelimiteerd. Omdat ik veel profielbezoekers heb en geen interesse heb om elk halfuur deze functie te openen, vind ik het aangenaam dat ik rustig elke week kan analyseren wie mijn profiel bezocht heeft.

linkedin bekijken wie je profiel bezocht heeft

Voor zover ik weet is er geen enkel ander social media platform dat deze functie heeft. Daarom vind ik dit heel waardevolle data. Alleen al voor deze functie is het zijn geld waard, want ik kan snel en makkelijk connecteren met interessante profielen voor mijn doelstellingen.

Ik kan een knop naar mijn website toevoegen

Dit is een redelijk nieuwe functie, maar met LinkedIn Premium kan je op je profiel een knop zetten met een bestemming naar keuze. Omdat ik honderden bezoekers per week heb op mijn profiel, is dat enorm waardevol.

linkedin profielknop website bezoeken

Je kan hier evengoed linken naar een ander social media profiel of je Youtube-kanaal. Ik ben fan!

Je kan privémodus activeren

Even een profiel bekijken van een concurrent, zonder dat die weet dat je hem of haar bezocht hebt? Jep, dat kan met LinkedIn Premium.

linkedin privemodus

Je activeert simpelweg de privémodus en die LinkedIn-gebruikers kunnen niet zien dat je op hun profiel bent geweest. Stealth mode activated!

Met een gratis account kan dit ook, maar dan zie jij zelf niet wie op jouw profiel is komen kijken. Met LinkedIn Premium combineer je het beste van beide werelden. Jij kan privé surfen én nog steeds zien wie op je profiel zat. Handig!

Je krijgt een coole, gouden badge

Hoe kan je anders laten weten dat je veel geld geeft aan LinkedIn voor wat functies? Met de LinkedIn Premium badge laat je zien dat mensen je maar beter serieus nemen, want je hebt budget om wat pixels te kopen.

linkedin premium badge

Dat is natuurlijk een grapje, maar ik merk wel dat ik sneller content lees van mensen met zo’n badge. Het geeft aan dat ze het LinkedIn verhaal serieus nemen. Ik ben dan altijd benieuwd hoe ze het aanpakken om die kosten terug te verdienen. Het is iets simpel, maar zo zit menselijke psychologie in elkaar. We zullen altijd zoeken naar een manier om ons te differentiëren. Denk maar aan de blauwe vinkjes bij Instagram.

Als je dat allemaal niet wilt, kan je die badge ook gewoon verbergen. 😉

De andere functies van LinkedIn Premium

Er zijn nog een heleboel andere functies, maar ik ga niet pretenderen dat ik die gebruik. Dit artikel gaat over mijn persoonlijke ervaring met LinkedIn Premium.

Zo heb je bijvoorbeeld meer ‘InMails’ die je kan sturen, maar ik vind dat ongelooflijk irritant want mensen die mij ‘InMailen’ proberen mij gewoon iets te verkopen. Ik doe dat zelf niet.

LinkedIn inmail

Als je solliciteert voor een functie, sta je hoger in de lijst als je LinkedIn Premium hebt. Money rules the world! Ik heb nog nooit gesolliciteerd in mijn leven, dus ook deze functie gebruik ik niet. 🙂

Tot slot krijg je ook toegang tot een heleboel cursussen bij LinkedIn Learning. Ik leer door iets te doen, dus die zijn niet voor mij gemaakt.

Conclusie: Is LinkedIn Premium zijn geld waard?

Voor mij is het zeker zijn geld waard. Het ongelimiteerd bekijken wie mijn profiel heeft bezocht én de extra statistieken die ik uit mijn posts kan halen, maken het zijn geld waard. Ik verdien dat dubbel en dik terug, dus ik laat mijn abonnement lopen.

De nieuwe functie om door te linken naar mijn website vind ik ook fantastisch.

Heb je interesse in LinkedIn Premium? Je kan het gratis proberen voor een maandje. Gebruik mijn code OLI… Nee, grapje. Stel je voor dat LinkedIn zo zou werken. 🙂

Beslis je om voor het abonnement te gaan en te posten met je fancy, gouden badge? Lees dan zeker ons artikel over wat het beste tijdstip is om te posten op LinkedIn. Het zou jammer zijn dat niemand het leest!

Krijg maandelijkse marketingtips

Reeds 2000+ gedreven ondernemers en marketeers ontvangen elke maand onze nieuwsbrief bomvol tips, tricks en artikels

Inhoud van artikel

Gratis website analyse?

Laat je website gratis analyseren door onze experts. Krijg een video met alle verbeterpunten & opportuniteiten!