Maak gratis een QR-code

Naar waar moet je QR-code doorverwijzen?

  • ClipURL
  • Mail @E-mail
  • Call1Bellen
  • CallWhatsapp
  • SendSMS
  • Wi fi 1Wi-Fi
  • Address cardContact

Laat de scanner een link bezoeken

*Een UTM-tag zorgt ervoor dat je het aantal scans kan meten in een tool als Google Analytics. Door een UTM-tag toe te voegen aan je URL bevat de link naar je website of pagina namelijk extra informatie.

Laat de scanner je een e-mail verzenden

Vul een e-mailadres in

Laat de scanner je bellen

Vul een GSM- of telefoonnummer in

Laat de scanner je een Whatsapp bericht sturen

Vul een GSM-nummer in

Vul een bericht in

Laat de scanner je een SMS versturen

Vul een GSM- of telefoonnummer in

Verbind met een Wi-Fi netwerk

Vul een Wi-Fi netwerk in

Voeg een contact toe aan je smartphone

Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Jouw QR-code:

Pas het ontwerp van je QR-code aan

Veelgestelde vragen over QR-codes

Wat is een QR-code?

Een QR-code (Quick Response-code) is een tweedimensionale barcode die informatie bevat die kan worden gelezen door een smartphonecamera, QR-codelezer of andere compatibele apparaten.

Hoe werkt een QR-code?

QR-codes werken door informatie te coderen in een patroon van vierkante stippen. Wanneer deze code wordt gescand door een smartphone of QR-codelezer, wordt de informatie gedecodeerd en weergegeven of uitgevoerd op het apparaat.

Waarvoor kan je een QR-code gebruiken?

QR-codes worden gebruikt om toegang te geven tot een website, app, locatie op een kaart, contactinformatie, betaalinformatie en nog veel meer. Ze worden veel gebruikt in marketing, detailhandel en evenementmanagement.

Is elke QR-code uniek?

Ja, elke QR-code is uniek. De informatie die in de code is gecodeerd, bepaalt de unieke patroon van vierkante stippen.

Kan een QR-code verlopen?

QR-codes zelf verlopen niet, maar de URL of andere informatie die ze linken kan dat wel.

Hoe maak je een QR-code?

Je kunt een QR-code maken met behulp van een online QR-codegenerator, zoals de gratis qr-code-maken-tool op onze website. Je voert eenvoudig de gewenste URL of andere informatie in en de tool genereert een QR-code voor je.

Zijn er verschillende soorten QR-codes?

Ja, er zijn verschillende soorten QR-codes, waaronder URL QR-codes, e-mail QR-codes, SMS QR-codes, bel QR-codes, V-card QR-codes en vele anderen. Elk type codeert een ander soort informatie.

Kan ik een QR-code personaliseren?

Ja, sommige QR-codegeneratoren bieden de mogelijkheid om de kleur, vorm en andere aspecten van je QR-code te personaliseren.

Hoe lees ik een QR-code met mijn smartphone?

Om een QR-code te lezen met je smartphone, heb je een camera en een QR-codelezer-app nodig. Sommige smartphones hebben ingebouwde QR-codelezers in hun camera-apps.

Zijn QR-codes veilig?

Over het algemeen zijn QR-codes veilig, maar ze kunnen worden gebruikt om naar onveilige websites te linken. Het is altijd belangrijk om ervoor te zorgen dat de QR-code afkomstig is van een betrouwbare bron.

Wat gebeurt er als een QR-code beschadigd raakt?

Als een QR-code beschadigd raakt, kan deze mogelijk niet meer correct worden gescand. Echter, QR-codes hebben ingebouwde foutcorrectie die het mogelijk maakt om nog steeds informatie te decoderen, zelfs als een deel van de code is beschadigd. Het niveau van foutcorrectie hangt af van hoe de QR-code is gegenereerd.

Kan een QR-code worden gehackt of gemanipuleerd?

Het is zeer onwaarschijnlijk dat een QR-code zelf wordt gehackt, maar de website of andere bronnen waarnaar het linkt, kunnen vatbaar zijn voor hacking.

Hoe kan ik een QR-code testen om te zien of hij werkt?

Je kunt een QR-code testen door deze te scannen met een QR-codelezer of de camera-app op je smartphone.

Kan ik zien hoeveel mensen mijn QR-code hebben gescand?

Ja, dit is mogelijk met bepaalde QR-codegenerators die trackingfuncties bieden. Deze functies stellen je in staat om te zien hoe vaak een QR-code is gescand, op welke locatie en met welk apparaat.

Wat is het verschil tussen een barcode en een QR-code?

Barcodes en QR-codes zijn beide methoden om informatie te coderen die met een scanner kan worden gelezen. Het belangrijkste verschil is dat barcodes slechts één dimensie van informatie bevatten (horizontaal), terwijl QR-codes informatie in twee dimensies bevatten (zowel horizontaal als verticaal), waardoor ze veel meer informatie kunnen bevatten.

Wat moet ik doen als mijn QR-code niet werkt?

Als je QR-code niet werkt, controleer dan eerst of de code duidelijk is en niet beschadigd. Zorg er ook voor dat je een functionerende QR-codelezer gebruikt. Als je nog steeds problemen ondervindt, kan de QR-code mogelijk verkeerd zijn gegenereerd of kan de link waarnaar hij verwijst niet langer werken.

Is er een maximale hoeveelheid informatie die een QR-code kan bevatten?

Ja, de maximale hoeveelheid informatie die een QR-code kan bevatten, hangt af van het versienummer van de QR-code en de foutcorrectieniveau. Een standaard QR-code kan tot 3Kb aan data bevatten.

Kan ik een QR-code gebruiken voor mijn bedrijf?

Ja, QR-codes worden vaak gebruikt in bedrijven voor marketingdoeleinden, om klanten naar een website te leiden, contactinformatie te delen, kortingscodes te leveren, productinformatie te geven, en meer.

Kunnen QR-codes worden gebruikt voor betalingen?

Ja, QR-codes worden steeds vaker gebruikt voor mobiele betalingen. Klanten kunnen de code eenvoudig scannen met hun smartphone om een betaling uit te voeren.

Hoe groot moet een QR-code minimaal zijn om goed te kunnen scannen?

De grootte van een QR-code hangt af van de afstand van waaruit je deze wilt scannen. Over het algemeen moet een QR-code op zijn minst 2 x 2 cm zijn om goed te kunnen worden gescand.