Wat is GPT4 en hoe krijg je toegang? (2023 handleiding)

Oliver Op de Beeck

14 april 2023

Hey! In dit artikel vertel ik je graag alles over ChatGPT4, de verbeterde versie van OpenAI’s populaire taalmodel. Ik leg je uit hoe je als betalende klant toegang krijgt, wat het verschil is tussen GPT4 en GPT 3.5, en ik laat je een aantal voorbeeldsituaties zien waarin ChatGPT je bedrijf kan helpen.

Eind 2022 werkten we nog allemaal manueel, sinds 2023 kan je ChatGPT niet meer wegdenken. LinkedIn staat vol met coole dingen die je kan doen met deze tool. Maar hoe krijg je nu toegang? Dat leggen we je vandaag graag uit.

Toegang tot GPT4: Alleen voor betalende gebruikers

Om met ChatGPT4 aan de slag te gaan, moet je eerst een betalende klant zijn van OpenAI. Geen zorgen, het aanmelden is een fluitje van een cent! Hieronder delen we een handig stappenplan hoe je je account kan upgraden naar ChatGPT Plus om toegang te krijgen tot ChatGPT4.

image 4

Hoe kan je je OpenAI-account upgraden om toegang te krijgen tot GPT4?

Stap 1: Bezoek de OpenAI-website

Begin met het bezoeken van de OpenAI-website op https://www.openai.com/. Hier vind je alle informatie over de geweldige dingen die OpenAI te bieden heeft, inclusief ChatGPT.

Stap 2: Klik op ‘Aanmelden’

Zodra je op de OpenAI-website bent, zoek je de knop ‘Aanmelden’ in de rechterbovenhoek van de pagina. Klik erop om het aanmeldingsproces te starten.

Stap 3: Maak een account aan

Je komt nu op de aanmeldingspagina. Vul je e-mailadres in en kies een sterk wachtwoord. Je kunt ook je Google- of GitHub-account gebruiken om je aan te melden. Na het invullen van de vereiste informatie, klik je op ‘Aanmelden’ om je account aan te maken.

Stap 4: Kies voor ChatGPT Plus

Nu je een account hebt, is het tijd om je abonnement te kiezen. OpenAI biedt momenteel enkel ‘ChatGPT Plus’ aan. Dit kost 20$ per maand.

chatgpt plus

Stap 5: Upgrade naar GPT4

Als je toegang wilt krijgen tot ChatGPT4, moet je je account upgraden. Ga naar de abonnementspagina en zoek naar de upgrade-optie voor ChatGPT4. Volg de stappen om je abonnement te upgraden en voilà, je hebt nu toegang tot ChatGPT4!

Stap 6: Begin met het gebruik van GPT4

Gefeliciteerd! Je hebt nu toegang tot ChatGPT4. Maak optimaal gebruik van deze geweldige technologie om je bedrijf te helpen groeien en efficiënter te werken. Vergeet niet om te experimenteren met de voorbeeldprompts die we later in dit artikel delen om te ontdekken wat ChatGPT4 allemaal voor jou en je bedrijf kan doen.

ChatGPT4 versus ChatGPT 3.5: Wat is het verschil?

Laten we het verschil tussen ChatGPT4 en zijn voorganger, ChatGPT 3.5, eens bekijken. Beide modellen zijn supercool en kunnen mensachtige tekst genereren en begrijpen. Maar, ChatGPT4 is gebaseerd op de nieuwere GPT-4 architectuur en is nog beter in nauwkeurigheid, snelheid en begrip. Hier zijn enkele belangrijke verschillen:

 1. Betere prestaties: ChatGPT4 is krachtiger en nauwkeuriger dan ChatGPT 3.5, waardoor het nog beter aanvoelt wat je nodig hebt.
 2. Verbeterde context: ChatGPT4 snapt de context van een gesprek beter, wat zorgt voor meer relevante en samenhangende antwoorden.
 3. Snellere respons: ChatGPT4 reageert sneller op verzoeken dankzij de geoptimaliseerde architectuur. Dat is pas tijdbesparend!

Hoe kan je de kracht van GPT4 beter visualiseren? Wel, met deze infographic. Daar zie je op hoeveel databronnen beide modellen getrained zijn. Kortom, GPT-4 is de toekomst en de tool om te gebruiken.

gpt4 kracht

Voorbeeldsituaties: Wat ChatGPT4 voor jouw bedrijf kan doen

ChatGPT4 kan echt een verschil maken voor je bedrijf. Hier zijn enkele voorbeeldsituaties waarin het taalmodel je kan helpen:

 1. Klantenservice: Zet ChatGPT4 in als een chatbot om klanten snel en efficiënt te helpen met hun vragen.
 2. Content creatie: Gebruik ChatGPT4 om boeiende en relevante blogposts, artikelen en social media berichten te maken.
 3. Automatisering van e-mail: Laat ChatGPT4 automatisch e-mails opstellen en beantwoorden, zodat jij en je team meer tijd hebben voor andere taken.
 4. Vertalingen: ChatGPT4 kan teksten snel en nauwkeurig vertalen tussen verschillende talen, waardoor je gemakkelijker internationaal kunt communiceren.

Hieronder een praktisch voorbeeld waarin ik vraag om het onderwerp van onze nieuwsbrief te verbeteren:

gpt4 nieuwsbrief

10 Voorbeeldprompts om GPT4 uit te proberen

 1. “Hoe kan ik de online zichtbaarheid van mijn bedrijf vergroten?”
 2. “Schrijf een korte introductie voor een artikel over duurzaam ondernemen.”
 3. “Kun je me een samenvatting geven van de belangrijkste SEO-trends voor dit jaar?”
 4. “Hoe kan ik mijn klantenserviceteam effectiever maken?”
 5. “Geef me enkele tips voor het schrijven van pakkende e-mailonderwerpregels.”
 6. “Wat zijn de voor- en nadelen van het gebruik van social media voor bedrijven?”
 7. “Hoe kan ik mijn conversieratio op mijn website verbeteren?”
 8. “Welke marketingstrategieën zijn het meest effectief voor kleine bedrijven?”
 9. “Wat zijn de beste manieren om een positieve bedrijfscultuur te bevorderen?”
 10. “Hoe kan ik mijn website optimaliseren voor mobiele gebruikers?”

Ontdek de voordelen van GPT4 voor jouw bedrijf

Als betalende klant van OpenAI heb je exclusieve toegang tot ChatGPT4. Dit geweldige taalmodel kan jou en je bedrijf echt helpen groeien en efficiënter werken. Of je nu wilt verbeteren op het gebied van klantenservice, contentcreatie, e-mailautomatisering of vertalingen, ChatGPT4 is een fantastische en krachtige tool die het verschil kan maken.

Je kan GPT-4 zelfs persberichten voor je laten schrijven:

gpt4 persbericht

Maak de overstap naar GPT4 en ervaar het zelf

Nu je weet hoe je toegang krijgt tot GPT4 en wat het voor jouw bedrijf kan doen, is het tijd om de overstap te maken. Meld je aan voor een abonnement bij OpenAI, ontgrendel deze indrukwekkende technologie en ontdek zelf hoe ChatGPT4 jouw bedrijf kan helpen. Dit is jouw kans om voorop te lopen in de wereld van kunstmatige intelligentie en technologie.

Hulp nodig met ChatGPT te gebruiken in je bedrijf? Neem gerust contact met ons op voor meer advies.

Op zoek naar meer geavanceerde truucjes omtrent ChatGPT? Lees dan ons nieuw artikel over hoe je de AI voor jou kan laten werken!Hoe gebruik je ChatGPT – Een complete gids voor beginners (2023)

Krijg maandelijkse marketingtips

Reeds 2000+ gedreven ondernemers en marketeers ontvangen elke maand onze nieuwsbrief bomvol tips, tricks en artikels

Inhoud van artikel

Gratis website analyse?

Laat je website gratis analyseren door onze experts. Krijg een video met alle verbeterpunten & opportuniteiten!